JEEP Owners Meeting 

Campulung Muscel, Romania
 
31 August - 2 Septembrie, 2012


 

 

Te invitam la cel de-al doilea eveniment Jeep Club Romania din 2012!!!
De data asta am ales ca si locatie "Tara Zimbrului Carpatilor", adica zona Campulungului, a Muscelului (M), acolo unde in fosta Intreprinderea Metalurgica de Stat (IMS) devenita ulterior Intreprinderea de Automobile ARO, in 1957 a fost produs primul autoturism de teren romanesc denumit IMS-57. Au urmat aproximat 380.000 de descendenti pana in 2003, dintre care amintim din generatiile primordiale, imediat urmatoare zimbrii: M-59A & M-59B (1959-1964), binecunoscutul 
M461 (1964-1969) nume de cod "plimbaretul nocturn", "floarea de stanca" sau "Zimbrul Carpatilor" cu versiunea foarte apreciata de presa romana si straina a vremii modelul: Automobil Romanesc (ARO) M461C (1969-1975).


Cu siguranta manusa aruncata si provocarea IMS-urilor si a ARO-urilor in zona vor fi luate in serios de Jeepurile noastre. In acest sens iti propun tie draga fan Jeep sa imbinam traseele de o frumusete aparte cu peisajele oferite de pantele abrupte dar fascinante ale Muntilor Iezer si Leoata. Gazdele ne-au promis si propus o varietate de trasee de dificultati diferite, astfel incat fiecare vom avea posibilitatea de a ne dovedi cat de bine stapanim si cunoastem propriile Jeepuri, cat de mult ne incredem in noi si in Jeepul nostru lasand loc totodata ideii ca in orice moment orice lucru invatat in teren face mult mai mult decat unul citit pe un forum de specialitate. Asa ca doamnelor, domnisoarelor si domnilor va adresam invitatia ferma de a va "da afara" din casele dvs. si de-a va lua pe sus la munte, calare pe Jeep. Cu siguranta aerul de munte va va prii si, in cel mai rau caz, cel putin veti dormi mai bine! Noi va garantam mai mult insa... va lasam pe fiecare sa savurati la timpul si la locul potrivit ceea ce are de oferit aceasta minunata zona a Muscelului, Tara Zimbrului din Carpati.
 

 

   

 

Pana la intrunirea noastra poti savura o portie virtuala de Campulung cu Muscel cu tot
pe site-urile:

 http://www.campulung-muscel.ro/ sau http://www.campulungmuscelmuseum.ro/.

 


Cazare

 

Pensiunea ANOMIS (A)

 

din Campulung Muscel
http://www.anomis.ro

Unde vine asta?

Aproape de centrul orasului Campulung Muscel. Pensiunea ofera posibilitatea cazarii in conditii foarte bune (Categoria 3***) unui numar de 48 de persoane (24 camere duble). Accesul pana la pensiunea se face pe asfalt, dar nu iti face griji drumul forestier si intrarea in trasee este la doi pasi de pensiunea, asa ca Jeepul tau nu va sta mult cuplat doar cu puntea spate.


In cazul in care capacitatea maxima a Pensiunii ANOMIS va fi depasita (48 locuri) avem alte doua variante de cazare si masa aflate in apropiere pentru cei care vor sa ne fie alaturi. 
O vizualizare a distantelor dintre cele trei pensiuni si a modului in care se poate ajunge de la una la cealalta poate fi observata urmand LINKUL ACESTA.

(Variante)

Pensiunea Casa Munteneasca (Brancoveneasca) (B)


se afla aproape de centrul orasului Campulung Muscel si in apropiere de Pensiunea ANOMIS.
Coordonatele acestei pensiuni le gasiti aici: 
http://www.pensiuneabrancoveneasca.ro/index-1.html
Gazdele ne spun ca se afla la 2h de Bucuresti, iar daca vii dinspre capitala pe traseul Bucuresti – Pitesti – Campulung Muscel ai de mers aproximativ 170 km. Noi recomandam celor din capitala traseul prin Targoviste. Pensiunea de 3*** dispune de 15 camere duble si ofera posibilitatea servirii mesei in propriul restaurant. 

 


 

Comuna Leresti prin care vom trece spre traseele noastre este asezata in partea de nord a municipiului Campulung Muscel si se compune din 3 sate: Leresti, Voinesti si Pojorata. La nord de Leresti, acolo unde vom raspunde provocarilor din teren se situeaza muntii Papusa, Gradisteanu si Fracea. In partea de este a comunei se afla muntele Strimtu pe care deja in traseul nostru de recunoastere l-am luat la pas de Jeep si va putem confirma ca are cateva portiuni de traseu mai tehnice si interesante pe langa frumoasa panorama oferita asupra orasului Campulung si imprejurimilor. Mai multe nu are rost sa scriem ci merita traite la fata locului.


 
 
 

A, si inca ceva, ca orice loc incarcat de istorie de pe la noi, Campulungul inca de pe vremea lui Basarb I a fost un oras important aflat la rascrucea drumurilor dinspre Tara Romaneasca si Transilvania. Desigur linkurile de mai sus va vor da toate informatiile necesare privind istoricul acestei frumoase si pitoresti asezari de la poalele muntilor pe ale caror spinari urmeaza sa ne cataram. Ca si fapt divers retine dara ca, doar in Campulung vei regasi Bulevardul "Pardon"

si gradina publica "Merci!".
 

 
Am dorit ca toate locatiile de cazare propuse mai sus sa fie aproape atat de trasele ce urmeaza sa le strabatem impreuna, cat si de obiectivele aflate in imediata apropiere pe care doritorii le pot vizita.

De asemenea, orasul Campulung Muscel este la doar aproximativ 10 minute de mers cu masina...si asta doar daca alegeti un traseu mai comod, pe asfalt. Asadar, pe asflat, puteti ajunge la pensiunile mentionate foarte usor. Pe forumul nostru va asteptam cu ofertele complete/detaliate pentru cazare si masa la cele trei pensiuni. Coordonatele GPS ale pensiunilor cat si o harta suplimentara de acces le puteti regasi tot pe
www.clubjeepromania.ro/forum.
 

Trasee

 

Descopera Tara Zimbrului Carpatilor

 
Traseele vor fi alese astfel incat Jeep-ul dvs., indiferent de nivelul de echipare, sa poata face fata provocarilor din teren iar dvs. sa puteti beneficia de indrumarea membrilor nostri mai experimentati (Trail Guide). Dupa micul dejun si inainte de abordarea traseelor vom face pentru toti participantii o scurta prezentare a traseului ce urmeaza sa-l strabatem precum si orarul aferent.
 
 
 
Vom face tot posibilul ca traseul ales sa aiba in vedere si un cadru natural de care sa ne bucuram cu totii astfel incat iesirea noastra sa nu fie una doar pur tehnica, ci una in care indemanarea sa fie dobandita intr-un cadru cat mai placut. Avand in vedere ca inca vom fi in perioada rece, va rugam sa aveti Jeep-ul echipat cu anvelope potrivite pentru teren pentru a evita orice eventuala neplacere.
 
 
 Pe traseu vom avea alturi de noi pe reprezentantii Serviciului Salvamont Arges care ne vor indruma pe traseele montane alese. Ca si repere, avand in vedere distanta de Hotelul Poiana Lerului(Base Camp), am ales urmatoarele destinatii: Barajul Rausor Portareasa, Crucea Ateneului, Iezer, Cabana Voina, Strimtu, Leaota.
 
  
 
Oricare dintre dvs. care cunoaste zona si ne poate spune ce anume merita facut il asteptam pe forumul nostru.
Nu am scapat din vedere si dorinta unora dintre noi care si-au dorit sa fie mai aproape de natura si sa stea la cort sau rulota. Am luat in considerare si acest aspect si vom colabora cu gazdele noastre pentru a asigura conditiile optime de campare in zona Hotelului sau Pensiunii alese drept Jeep Base Camp.

Mai jos sunt cateva imagini din traseul de recunoastere din zona Crucii Ateneului (Muntii Iezer).

Pregatiri de plecare in traseul de recunoastere (vezi pagina noastra de Facebook):Munca de echipa e totdeauna obligatorie in teren:


Vederi din Jeep:


Si oamenii locurilor:


Inapoi in traseu:


Intalnire cu un stramos al Zimbrului Carpatilor:


Barajul Rausor, punctul de intrare si iesire din unul din traseele noastre:
 

Program

Va propunem un sfarsit de saptamana care va avea in principal urmatoarea structura:

Ziua 1 (Vineri 31 August 2012)
Sosirea participantilor;
- vom incepe cu cina la gazda noastra;
- va fi o seara de socializare si de cunoastere reciproca la unul sau mai multe pahare de vorba;
- inmanarea unui pachet de bun venit din partea Jeep Club Romania.

Ziua 2 (Sambata 01 Septembrie 2012)
Trasee
- servirea micului dejun;
- prezentarea traseului si a modului in care se va desfasura abordarea acestuia;
- intrarea in traseu;
- iesire din traseu si pauza de pranz undeva de-alungul traselui; vom avea grija ca o masa calda sa poata fi servita de catre fiecare dintre dvs. intr-un loc deosebit aflat chiar in drumul nostru;
- continuarea traseului*);
- inainte de caderea serii ne vom reintoarce la pensiune (base camp);
- foc de tabara, salivat si servit cina intr-un stil marca Jeep Club Romania;

Ziua 3 (Duminica 02 Septembrie 2012)
- servirea micului dejun;
- pentru cei care doresc sa mai ramana putem organiza inca un traseu care va fi precedat de o scurta descriere a acestuia si a modului in care urmeaza sa-l abordam;
- intrarea in traseu;
- iesirea din traseu si intoarcerea la pensiune pentru:
i) servirea pranzului;
ii) check-out;
- organizarea drumului spre casele noastre in cazul in care se va dori sa mergem grupati functie de destinatia finala a fiecaruia dintre noi.

 

Rezervare

 
Va rugam sa completati numai campurile care va intereseaza si care vi se vor aplica in
cazul in care doriti sa fiti alaturi de noi la acest eveniment marca Jeep Club Romania.
Nu uita ca pentru orice neclaritate  poti sa ne contactezi la:

Va rugam sa respectati atat programul cat si regulile casei mentionate de gazda noastra.
Va multumim si va asteptam sa fiti alaturi de noi la acest prim eveniment marca
Jeep Club Romania 2012!
 
Nume
Prenume
Pseudonim (Nickname)
Data Sosire  ziua 1
 ziua 2
 ziua 3
Data Plecare  ziua 2
 ziua 3
Copil/Copii  1
 2 sau mai multi
 fara copii
Sunt insotit/a de:  inca o persoana
 de doua persoane
 de mai multe persoane
 nu sunt insotit/a
Marca Jeep?  Cherokee
 Wrangler
 Patriot
 Compas
 Altele
Solicit o camera in regim  single
 double
 tripla
 apartament
Solicit a doua camera in regim  single
 double
 tripla
 mai multe camere
 nu solicit
Vegetarian  Da
 Nu
Doresc sa ajut la organizare  da
 nu
Confirm prin prezenta cele de mai sus si permit organizatorilor sa faca in numele meu rezervarile camerei/camerelor solicitate conform prezentului formular:  da
 nu
Email Address:
Telefon Mobil de Contact:
Alte precizari:
 

 
Jeep CLUB
Jeep® is registred trademark of Chrysler LLC.